Zijn gedroogde Abrikozen gezond?

Genieten van een heerlijke zoete vrucht die ook nog eens een hoop voordelen op het gebied van gezondheid kan bieden wordt voorzien door de abrikoos.

Abrikozen worden naast de standaard variant in oranje ronde vorm met grote pit en zoete smaak ook veel verkocht in gedroogde vorm.

Deze variant staat bekend om zijn hoge ijzergehalte en veel vitamine A.

Naast de fysieke voordelen die door deze vrucht worden geboden, kan het eten van abrikozen ook helpen bij het afvallen. Hoe is dit allemaal mogelijk?

Laten we direct beginnen!

Hét nr. 1 product om snel en effectief af te vallen!

Snel overtollig vet verbranden zonder te jojoën of honger te lijden. Overheerlijke en makkelijk te maken recepten, zodat je kunt blijven genieten terwijl je afslankt.

Afvallen op een leuke manier die makkelijk vol te houden is en blijvend resultaat geeft en waar het hele gezin van kan mee genieten

v.a. 27,-

Waar komen abrikozen vandaan?

Voor beantwoord kan worden of gedroogd abrikozen gezond zijn of niet, is het belangrijk het een en ander te leren over de afkomst van deze vrucht.

De oorsprong van de abrikoos ligt in het noordoosten van China in het gebied aan de grens met Rusland.

Net zoals veel vruchten en puur natuurlijke producten bestaat de abrikoos al eeuwenlang.

Tijdens de Han-dynastie wordt er begonnen met het kweken van abrikozen om te verhandelen.

Via handel werd de abrikoos naar India gebracht. Vanuit India werd de oranje vrucht weer door verhandeld naar het Romeinse Rijk en Iran net na Christus.

Tussen deze twee rijken in lag het Armeense koninkrijk, wat een functie als bufferstaat had.

Vanwege deze strategische positie werd dit een belangrijke plaats voor het kweken van abrikozen en dit is ook waar zijn Latijnse naam geboren werd.

Vanaf de vierde eeuw na Christus kwamen er veel veranderingen in de wereld en het Armeense koninkrijk verdween in de rijken van Arabieren, Sassanieden en Turkse Seldjoeken.

De abrikooshandel kwam in handen van de Turkse meerderheid en Turkije is vandaag de dag nog steeds de grootste producent van de vrucht ter wereld, ook op het gebied van gedroogde abrikozen. Iran staat op de tweede plek, maar kan niet op tegen de Turkse bezetting, waar 85 tot 90 procent van alle verkochte abrikozen vandaan komen.

Het verschil tussen gedroogde abrikozen en standaard abrikozen

Van veel fruit wordt tegenwoordig een gedroogd alternatief geboden.

Dit heeft niet alleen praktische voordelen, zoals het feit dat de gedroogde abrikoos veel langer houdbaar is en niet gekoeld bewaard hoeft te blijven.

Ook zijn in gedroogd fruit sommige voedingswaarden een stuk hoger en bieden dus nog meer voordelen voor het lichaam.

Dit is mogelijk doordat via chemische processen het water uit de vrucht gehaald wordt.

Wat overblijft zijn de voedingsstoffen die in een veel hogere concentratie aanwezig zijn.

Daarnaast zorgt drogen ook voor een hogere energiewaarde. Echter, het blijft een feit dat zowel de gedroogde als de standaard abrikozen gezond zijn.

Maar wat zijn gewelde abrikozen?

Misschien heb je ooit wel eens de term ‘gewelde abrikozen’ voorbij zien komen, maar wat zijn gewelde abrikozen?

Gewelde komt van de term ‘wellen’. Wellen is een kookterm waarbij je een voedingsmiddel in vloeistof tegen de kook aan moet laten opwellen. Het doel van wellen is dat het voedingsmiddel vocht opneemt en vol en zacht wordt.

Gewelde abrikozen zijn abrikozen die in eerste instantie gedroogd zijn en daarna weer vocht hebben opgenomen.

Een gedroogde abrikoos (ongeweld) kan je bijvoorbeeld in een likeur, wijn of water laten wellen. Dit kan je voor enkele uren doen zodat het gedroogd fruit heerlijk zacht wordt en de smaak van de vloeistof krijgt.

Wat is de voedingswaarde van (gedroogde) abrikozen?

Per 100 grAbrikozenGedroogde Abrikozen
Kcal:60274
Kj2521151
Water (gr)83,226,9
Eiwit (gr)1,45,0
Koolhydraten (gr)11,558,5
– waarvan Suikers (gr)7,755,8
Vet (gr)0,40,1
– waarvan verzadigd (gr)
Vezels (gr)2,38,5

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van abrikozen?

Dat abrikozen gezond zijn, weten de meeste mensen wel. Echter, waarom weten veel mensen niet.

Zowel de standaard als de gedroogde abrikoos hebben allerlei verrassende voordelen voor ons lichaam.

1. Bescherming tegen bloedarmoede

Zoals al vermeld in de inleiding bevatten abrikozen van zichzelf al een hoog ijzergehalte, wat juist het probleem is bij bloedarmoede, waarbij er sprake is van te weinig ijzer. Hierdoor bieden abrikozen bescherming tegen bloedarmoede.

Gedroogde abrikozen kun je zelfs rijk aan ijzer noemen. Gedroogde abrikozen bevatten namelijk 4 mg ijzer per 100 gram.

Dat is maar liefst 25% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer die je als volwassenen nodig hebt.

Ook zit er koper in abrikozen, wat een mineraal is dat het lichaam helpt om ijzer beter op te kunnen nemen.

Abrikozen bevatten ook nog eens bètacaroteen, een stofje dat eveneens de opname van ijzer bevorderd.

2. Gezonde spijsvertering

Abrikozen hebben een gunstig effect op je spijsvertering. Abrikozen bevatten tevens veel pectine, wat een oplosbare vezel is die een rol speelt bij de regulatie van de ontlasting.

Hierdoor biedt de oranje vrucht hulp tegen obstipatie in de darmen en wordt ook vaak aangeraden aan mensen met PDS, wat het Prikkelbare Darm Syndroom is.

3. Goede hydratatie

Het kalium in abrikozen speelt weer een belangrijke rol bij de hydratatie van het lichaam.

Kalium is een mineraal dat de vochtbalans in en buiten cellen stimuleert en helpt tevens bij de regulatie van de bloeddruk.

4. Goed voor je botten

Abrikozen zorgen voor een ontstekingsremmend effect, waarbij pijn bij bijvoorbeeld jicht en artritis verlicht wordt.

Dit wordt veroorzaakt door het mineraal boor dat in abrikozen zit en het helpt ook bij het voorkomen van botontkalking.

Boor gaat namelijk het verlies van calcium en magnesium via urine tegen.

Ook bevatten abrikozen namelijk calcium. Calcium is noodzakelijk voor de opbouw van botten. Het eten van abrikozen kan dan ook bijdragen

5. Goed voor je hart en bloedvaten

Door de bijdrage aan de bloeddruk regulatie zal het vast niet verbazen dat abrikozen ook goed zijn voor je hart en bloedvaten.

Dat komt door de vitamine C, wat hartziektes voorkomt, en voedingsvezels die helpen bij de verwijdering van cholesterol uit slagaders.

Abrikozen bevatten ook het mineraal kalium. Kalium kan ook bijdragen aan de gezondheid van het hart.

Het kan helpen de bloeddruk te verlagen en het functioneren van de hartspieren bevorderen.

De vrucht bevat ook andere stoffen die helpen om het hart gezond te houden. Deze stoffen worden polyfenolen genoemd.

Dit zijn zeer krachtige antioxidanten welke je hart beschermen te schadelijke vrije radicalen.

6. Rijke bron van antioxidanten

Het rijtje gezondheidsvoordelen is nog niet ten einde, aangezien abrikozen ook vol zitten met antioxidanten.

Deze verzamelnaam voor allerlei belangrijke stoffen helpen het lichaam gezond te houden door externe, negatieve factoren tegen te gaan, zoals luchtvervuiling.

Daarnaast bestrijden ze schade door zonlicht en hebben een positieve werking op de ogen door de grote hoeveelheid van bètacaroteen.

Dit bevordert de bloedtoevoer naar de ogen.

De vrucht bevat nog meer stoffen die je ogen beschermen. Dit zijn vitamine C, omega 3-vetzuren en zink.

Ook bevat het vitamine A en E welke bijdragen aan het behouden van gezond ogen.

7. Goede werking op je longen

Het eten van abrikozen kan ook bijdragen aan het voorkomen en verminderen van de klachten van astma.

De vitamines die voorkomen in abrikozen helpen de longen gezond te blijven.

Abrikozen bevatten namelijk vitamine A, C en E welke de strijd aan gaan met bacteriën, gifstoffen en virussen in de longen.

De bovengenoemde vitamine staan ook wel bekend als antioxidanten. De antioxidanten gaan de schadelijke vrije radicalen tegen die een rol spelen bij het ontstaan van astma.

8. Stralende huid

De vitamines en mineralen uit de abrikoos zijn goed voor de huid. Dit kun je ook in de vorm van een masker op je huid smeren voor een direct effect en een lekker geurtje.

De grote hoeveelheid vitamine A en C zorgen ervoor dat je huid er gezonder en stralender uit gaat zien.

De vitamines ondersteunen de vorming van collageen in de huid. Dit zorgt voor een gezonde huidstructuur.

Doordat abrikozen rijk zijn aan antioxidanten dragen ze bij aan de bescherming van de huid tegen schadelijke vrije radicalen.

Vitamine A kan ook weer een gunstig effect hebben op acne. Hierdoor kunnen abrikozen gebruikt worden om een rustige, gladde huid te krijgen.

9. Gedroogde abrikozen tijdens de zwangerschap

Zodra je zwanger bent, verdubbelt je bloedvolume. Dit gebeurt zodat het kind voldoende voeding en zuurstof krijgt.

Dit betekent dat het binnen krijgen van extra ijzer belangrijk is.

Dit kan door middel van voeding of supplementen en is in de meeste gevallen zelfs verplicht tijdens de zwangerschap.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer voor zwangere vrouwen bedraagt 27 mg.

Wil je zelf gedroogde abrikozen maken?

Wil je graag zelf aan de slag gaan met het drogen van abrikozen? Dat kan! Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Uiteraard kun je gedroogde abrikozen ook kant-en-klaar in de winkel kopen.

Verderop in dit artikel geven we je een overzicht van waar je het voordeligst gedroogde abrikozen kunt kopen.

  1. Om te beginnen koop je abrikozen die rijp zijn. Verpak de abrikozen in een papieren zak en bewaar ze op een droge en warme plek.
  2. Na het rijpingsproces spoel je de abrikozen af onder stromend water. Maak ze vervolgens droog met een theedoek en snijd met een mes langs de vouw van de abrikoos.
  3. Verwijder de pit en eventueel de zaadjes. Draai nu de abrikozen binnenstebuiten (duw het midden naar buiten).
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de abrikozen op het papier. Spreid ze uit en ondertussen verwarm je de oven voor op de laagste stand.
  5. Plaats nu de bakplaat in de oven en laat deze 10 uur zijn werk doen. Het kost inderdaad een heleboel tijd voordat de abrikozen droog zijn. Halverwege draai je de abrikozen nog een keer om.
  6. De vruchten moeten van structuur zacht zijn en leerachtig aanvoelen. Bewaar ze in een luchtdichte glazen pot en plaats op een koele donkere plaats. Je kunt ze ongeveer 6-8 maanden bewaren bij kamertemperatuur.

Hoe eet je een abrikoos?

Misschien vind je dit wel een rare vraag om je dit af te vragen maar hoe eet je eigenlijk een abrikoos?

Met gebruik van een mes snijd je de abrikoos door het midden en draai je de helften ieder een andere richting op.

Om de pit te verwijderen pak je de pit vast en draai je vervolgens de vrucht rond. Tot slot snijd je de vrucht in partjes of eet het gewoon op.

Sommige mensen vragen zichzelf misschien nu af “Kun je abrikozen met schil eten?”.

Het mooie aan de abrikoos is dat je niet alleen het vruchtvlees maar ook het velletje kunt opeten, dit hoeft natuurlijk niet.

In dit geval kan je namelijk gemakkelijk het velletje er af trekken.

Uiteraard zeggen beelden meer dan woorden! Vandaar dat we hieronder een zeer handig instructiefilmpje hebben weergegeven zodat je kan zien hoe je vruchten zoals abrikozen het beste kunt schoonmaken en eten.

Hoe kan het eten van abrikozen helpen bij het afvallen?

Niet gek dat deze vruchten ook wel “gouden eieren” worden genoemd door al deze belangrijke gezondheidsvoordelen.

Al deze voordelen helpen natuurlijk ook bij het kwijtraken van een paar kilo’s.

De vele vezels die een abrikoos biedt, maken je langer verzadigd, waardoor je minder geneigd bent weer iets te eten.

Tevens maken de diverse soorten mineralen en vitamines abrikozen een goede snack.

Je krijgt wel alle voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en hoeft daarnaast niet naar zoetige, vette tussendoortjes te grijpen.

Abrikozen bevatten echter ook veel fruitsuikers, dus probeer het eten van deze vruchten te beperken tot twee porties fruit per dag.

De gedroogde variant is ook een goede keuze als tussendoortje tijdens een lange dag.

Het feit dat gedroogd abrikozen gezond zijn, komt door hun hoge vezelgehalte en de structuur die rijk is aan mineralen en vitaminen.

Abrikozen kun je niet alleen als snack tot je nemen, maar er zijn ook heel veel gezonde recepten abrikozen waarbij het karakter van de abrikoos maximaal naar voren komt.

Wat zijn niet-gezwavelde abrikozen?

Abrikozen zijn dus zeer goed voor je lichaam en tijdens het afvallen.

Als je kiest voor het eten van gedroogde abrikozen kun je het beste kiezen voor de niet-gezwavelde variant. Dit betekent simpelweg gewoon dat de abrikozen puur natuurlijk zijn.

Gedroogd fruit wordt vaak gezwaveld om de houdbaarheid te verhogen en daarnaast de kleur te behouden. Ook wordt zwavel gebruikt om bacteriën te doden.

Echter, zwavel is tevens een gif en het beste is om de natuurlijke variant te eten.

Het kan zijn dat deze abrikozen sneller verkleuren of er minder aantrekkelijk uitzien en ze zijn vaak niet te koop in een normale supermarkt.

Een bezoekje aan een natuurwinkel dus, maar dan heb je ook wel echt wat.

Wat is Gedroogd Fruit?

Gedroogd fruit is fruit waar al het vocht uit onttrokken is. Als je zelf gedroogd fruit wilt maken dan kan je het beste fruit gebruiken wat rijp is.

De reden hiervoor is dat de smaak dan ideaal is, namelijk niet te zoet en niet te zuur.

Het drogen van het fruit gebeurt met een speciale droogmachine.

De machine zorgt ervoor dat het fruit zijn smakeloze vocht verliest, en het behoudt zijn natuurlijke zoete smaak.

Vitaminen en Mineralen

Door het drogen verliest het fruit helaas wel alle vitamine C. Maar alsnog zitten er nog genoeg voedingsstoffen in om gedroogd fruit gezond te kunnen noemen.

Gedroogd fruit zit boordevol met vitamine. Gedroogd fruit is rijk aan Vitamine B1 en Vitamine B6.

Daarnaast is het ook rijk aan mineralen zoals Foliumzuur, IJzer, Magnesium, Koper, en Kalium.

Al deze stoffen heeft je lichaam nodig om goed te kunnen functioneren.

Vezels en Antioxidanten

Een bijkomend voordeel is dat veel gedroogde vruchten, zoals vijgen, pruimen en abrikozen rijk zijn aan voedingsvezels.

De voedingsvezels bestaan uit oplosbare en niet oplosbare vezels. Dit zijn voedingsstoffen die binnen ieder voedingspatroon onmisbaar zijn.

Deze voedingsstoffen houden je hart- en bloedvaten gezond en zorgen voor een goede stoelgang.

Tot slot helpen vezels om je bloedsuiker relatief stabiel te houden.

Daarnaast zitten in bepaalde vruchten veel antioxidanten, die ook na het drogingsproces behouden blijven. Denk hierbij aan blauwe bessen, cranberry’s en rozijnen.

De antioxidanten vangen de vrije radicalen weg. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade kunnen toebrengen aan je cellen en weefsels.

Wat zijn de ervaringen met abrikozenpitten?

Als je zoekt op google naar ‘abrikozenpitten ervaring’ of ‘kan je abrikozenpitten eten’ dan kom je snel veel verschillende artikelen tegen.

Sommige claimen dat het eten van abrikozen pitten gezond is of dat het zelf bepaalde aandoeningen kan voorkomen/verminderen.

Maar eet abrikozenpitten absoluut NIET! Het eten van abrikozen pitten kan zelfs gevaarlijk zijn.

In abrikozen pitten zitten namelijk gevaarlijke planten gifstoffen. Deze gifstoffen kunnen in het lichaam omgezet worden in cyanide oftewel blauwzuur.

Als je per ongeluk een pit doorslikt kan dit geen kwaad. De pit wordt niet verteerd door het lichaam en wordt uiteindelijk gewoon uitgepoept.

Wanneer je de pit kapot kauwt dan kan er wel een kleine hoeveelheid vrijkomen. Dit is niet gelijk een groot probleem

Maar het consumeren van grotere hoeveelheden kan leiden tot ernstige verschijnselen.

Om deze reden zijn in Nederland na een incident de abrikozen pitten uit de handel gehaald.

Opletten bij Gedroogde Abrikozen

Ondanks het feit dat de gedroogde abrikoos een ongelooflijk waardevolle toevoeging is aan je dieet, zijn er ook een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden, waarover meer hieronder.

1. Sulfietallergie

Gezwavelde abrikozen bevatten een minuscule hoeveelheid sulfiet. Er zijn personen die allergisch zijn voor sulfiet, waardoor er overgevoeligheidsreacties kunnen optreden.

Dit komt echter niet vaak voor. Slechts 4% van alle mensen met astma lopen risico op overgevoeligheid voor sulfiet.

2. Koolhydraten

Vergeleken met verse abrikozen bevat de gedroogde versie erg veel koolhydraten.

Om je een idee te geven: een verse abrikoos bevat per 100 gram 11,6 koolhydraten, terwijl er in 100 gram gedroogde abrikozen 58,3 gram koolhydraten zitten. Dat is natuurlijk een substantieel verschil.

Culinaire toepassingen van Gedroogde Abrikozen

Met name in het Midden-Oosten worden abrikozen die gedroogd zijn, toegevoegd aan stoof- en vleesgerechten.

Meestal worden ze eerst even in lauw water geweld. Dit bevordert namelijk de smaak.

Niet alleen van de abrikozen zelf maar ook van het gerecht waarin ze verwerkt worden.

In stoof- en vlees gerechten

Of je nu een gerecht in de oven, stoofpan, slowcooker of tajine bereidt, als je er in het laatste (half) uur een aantal gedroogde, gewelde, abrikozen aan toevoegt, dan geef je een extra dimensie aan je stoofgerecht.

In cakes, taarten en breakfast-bowls

Je kunt natuurlijk abrikozenjam gebruiken als vulling of topping voor taarten en cakes, maar heb je er wel eens aan gedacht om stukjes gedroogde abrikozen te laten wellen in water of een likeur en deze toe te voegen aan het beslag?

Je zult blij verrast zijn met het resultaat. Ook als je graag ontbijt met havermout, yoghurt of een andere “pap”, dan is een toevoeging van gedroogde abrikoos een lekkere afwisseling. Wellicht zonder ze eerst in alcohol te wellen.

In alcohol

In alcohol gewelde abrikozen kunnen natuurlijk wel uitstekend in desserts of op een houten prikkertje met een stukje oude kaas.

Je kunt gedroogde abrikozen wellen in een likeur die jij lekker vindt. Ook rum of brandewijn lenen zich uitstekend om abrikozen in te wellen.

Overigens, gedroogde abrikozen die met suiker en geraspte citroenschil worden gekookt en een week of zes in brandewijn hebben gelegen, worden Boerenmeisjes genoemd.

Kortom, er zijn genoeg redenen om gedroogde abrikozen toe te voegen aan je dagelijkse voeding. Voor de smaak, de gezondheidsvoordelen en ter verrijking van je culinaire inspanningen.

Gezonde Recepten met Abrikozen die iedereen kan maken

Er zijn voor allerlei momenten op de dag gezonde recepten abrikozen beschikbaar die iedereen gemakkelijk kan samenstellen.

Ontbijt

Ontbijten met abrikozen doe je door bananen, abrikozen, melk, havervlokken en lijnzaad in de blender te mixen tot een heerlijke smoothie, waarmee je de hele dag kunt doorkomen.

Ook is een smoothie makkelijk mee te nemen of onderweg op te drinken.

Daarnaast kun je ontbijtkoekjes maken van gedroogde abrikozen, havermout, pompoenpitten, bananen, kaneel, honing, walnoten en Griekse yoghurt.

Kneed de ingrediënten tot deeg en vorm koekjes op bakpapier. Na twaalf minuten zijn jouw koekjes klaar om opgegeten te worden.

Lunch

Maak met de lunch een heerlijk broodje geitenkaas met abrikoos. Voeg hier een beetje limoen, sla en ontbijtspek of bacon aan toe en eet smakelijk.

Je kunt er ook een geitenkaas-abrikozen salade van maken die je helemaal zelf kunt samenstellen.

Diner

Ook avondeten kan met abrikozen door bijvoorbeeld een lekker winters stoofpotje samen te stellen van rundvlees en, natuurlijk, abrikozen.

Braad de runderlappen voor een derde gaar met zout, peper en boter.

Giet hier in een grote pan runderbouillon en azijn bij en voeg hier een kaneelstokje, kruidnagel, een laurierblaadje en gember aan toe.

Laat dit op lage stand twee uur braden, waarna je er winterwortel en abrikozen aan toevoegt.

Na nog twintig minuten op het vuur kan het gerecht geserveerd worden met couscous of aardappelpuree.

De zoetigheid van de abrikoos komt natuurlijk ook goed naar boven in een dessert.

Zo kun je een heerlijke abrikozen crumble maken van verse abrikozen, ongezouten roomboter, lichte basterdsuiker en bloem.

Schil en halveer de vruchten, waarna ze in kleine stukjes gesneden kunnen worden.

Voeg bij het boter de basterdsuiker en bloem toe en kneed dit tot er een los en kruimelig deeg overblijft.

Verdeel dit deeg over de stukjes abrikozen in kleine ovenschaaltjes die ongeveer twintig minuutjes in de oven geplaatst moeten worden.

Als de kruimellaag een goudgele kleur heeft gekregen, kan de crumble na even afkoelen geserveerd worden met een bolletje ijs of lepel yoghurt.

De abrikoos heeft zowel verrassende eigenschappen met goede effecten voor ons lichaam als het een rijke geschiedenis heeft en goed naar voren komt in diverse soorten gerechten. Wanneer ga jij deze gouden eitjes kopen?

Waar kun je (Biologische) Gedroogde Abrikozen kopen?

Na het lezen van dit artikel ben je misschien wel benieuwd waar je deze overheerlijke gedroogde abrikozen kunt kopen. Nu hebben wij hieronder een klein overzichtje voor je gemaakt waar je de beste en lekkerste abrikozen gemakkelijk en snel online kunt kopen.

Bionut – Abrikozen

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. €10,39 (1000 gram)

Abrikozen Ongezwaveld – Zak

Bol.com
v.a. € 10,99 (1000 gram)

Gedroogde Abrikozen – Zak

Bol.com
v.a. € 9,99 (1000 gram)

Veel gestelde vragen over of Gedroogde Abrikozen Gezond zijn!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over of Gedroogde Abrikozen Gezond zijn. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Zijn gedroogde abrikozen goed voor het afvallen

Jazeker! Gedroogde Abrikozen kunnen helpen voor het afvallen. Op deze pagina kun je exact lezen hoe abrikozen kunnen helpen bij het afvallen

Zijn gedroogde abrikozen goed voor de stoelgang?

Ja. Gedroogde Abrikozen hebben meerdere gezondheidsvoordelen, waaronder stimuleren van je stoelgang. Lees meer over de gezondheidsvoordelen van gedroogde abrikozen op deze pagina.

Waar kun je gedroogde abrikozen kopen?

Op deze pagina kun je een kort overzicht bekijken van de beste gedroogde abrikozen die je kunt kopen.

Zijn er bijwerkingen aan gedroogde abrikozen?

Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen aan gedroogde abrikozen.

Wat is het verschil tussen gedroogde abrikozen en standaard abrikozen?

Gedroogde abrikozen hebben een hogere voedingswaarde en brengen ook meer gezondheidsvoordelen met zich mee. Op deze pagina kun je lezen wat al deze gezondheidsvoordelen zijn.

Wil je gezond leveren en ook lekker eten?

We zijn alweer aan het einde van dit blog artikel gekomen. We hebben veel verschillende aspecten van de abrikoos behandelt. Abrikozen zijn zeer goed voor je gezondheid en het zijn een bron van belangrijke vitamine en mineralen. Ook hebben we een aantal lekkere recepten met abrikozen gegeven.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in nog meer snelle, makkelijk te bereiden en gezonde recepten? Of wil je weten welke producten nog meer gezond zijn? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Het product ‘De Afslank Receptenbijbel’ is gemaakt door Oscar Helm en het is dé perfecte manier om gezond, makkelijk en snel af te vallen.

In de Afslank Receptenbijbel staan +100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn. Dit boek kan ook handig zijn om als naslagwerk te hebben voor het koken.

Wil je meer informatie over de Afslank Receptenbijbel? Lees dan ons review over “De Afslank Receptenbijbel

Ben jij al overtuigd om dit geweldige product te kopen? Waar wacht je nog op?! Inmiddels zijn +2650 tevreden klanten met succes al afgevallen. Klik snel op de onderstaande knop.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de gezondheidsvoordelen van Gedroogde Abrikozen? Laat dan nu een reactie achter!

Doe mee met het gesprek! Er zijn al 0 reacties op: “Zijn gedroogde Abrikozen gezond?”

    • Goedmorgen,

      Dit is een zeer goede vraag. De meningen zijn hier namelijk over verdeeld. Abrikozen zijn rijk aan Kalium, wat bloeddruk verlagend is. Dus je zou denken dat abrikozen eten dé oplossing is. Maar dit is maar een deel van de oplossing.

      Zorg ervoor dat de rest van je voeding voldoende Kalium bevat en let erop dat je je zout inname verminderd. Kalium zit voornamelijk in groente en fruit.

      Als je Abrikozen wilt proberen, zorg er dan wel voor dat je gedroogde abrikozen neemt.

      Hopende je hiermee voldoende te hebben geholpen.

      Succes! 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie