Fitness Apparatuur

Je kunt natuurlijk allerlei oefeningen thuis uitvoeren of je met personal trainer en dit hoeft lang niet altijd met fitness apparatuur. Maar doe je dit wel, dan wil je weten hoe je deze apparaten gebruikt, waar ze voor dienen en natuurlijk welke fitness apparatuur er allemaal is.

Probeer je in vorm te komen, maar slaag je er maar niet in om het vol te houden? Ben je het beu om toestellen te kopen die ofwel stof blijven vergaren ofwel zo weinig gebruikt worden dat ze er net zo goed niet kunnen zijn? Je bent niet de enige. In feite hebben veel mensen dit probleem. Het kan heel frustrerend zijn als je iets wil veranderen maar niet weet hoe je dat moet aanpakken.

Wij helpen je uit te vinden welke fitnesstoestellen er zijn en hoe je ze kunt gebruiken!

Airbikes

Het is geen geheim dat airbikes met de dag populairder worden. Maar wat je misschien niet weet, is dat ze ook veel gezondheidsvoordelen bieden.

Ze zijn geweldig voor je cardiovasculaire gezondheid. Uiteraard zijn ze een geweldige workout voor je hart en longen, omdat je ze hard aan het werk zet om de fiets te trappen. Ze helpen je sneller in vorm te komen dan de meeste cardio-machines. Er wordt gezegd dat wanneer je minstens drie keer per week op een airbike traint, het echt helpt om je cardio en algemene gezondheid flink te verbeteren!

Crosstrainer

Een crosstrainer is een fitnessapparaat dat cardio- en krachttraining combineert in één workout. Het is perfect voor mensen die in vorm willen komen, maar niet de tijd of energie hebben om twee verschillende trainingen te doen.

Het mooie van crosstrainers is dat ze veelzijdig zijn. Je kunt de intensiteit, de weerstand en zelfs de hellingshoek aanpassen om het zo uitdagend te maken als je wil. Dit maakt ze perfect voor mensen die ze vanuit huis werken en/of het fitnessapparaat met hun gezin gebruiken of afwisselen.

Fietstrainer

Een fietstrainer is een handige uitvinding die het mogelijk maakt om tijdens de wintermaanden binnen te trainen. Het is perfect voor fietsers die in vorm willen komen maar niet willen wachten tot het warmere seizoen voor hun training.

De fietstrainer kan ook tijdens het werken gebruikt worden, als je de pedalen variant in huis hebt. Hiermee kun je doorwerken achter je bureau, terwijl je benen het fietswerk onder het bureau oppakken.

Hometrainer

Weinig dingen zijn frustrerender dan een apparaat kopen, het een of twee keer gebruiken en het dan nooit meer gebruiken. Het is nog erger wanneer je veel geld uitgeeft aan iets dat je moet helpen in vorm te komen en het uiteindelijk alleen maar stof staat te verzamelen in de hoek. Als dit bekend klinkt, is het misschien tijd om te investeren in een hometrainer, waarmee je niet maar 1 oefening kunt uitvoeren.

Hometrainers zijn een van de meest veelzijdige fitnessapparaten die er zijn, en ze zijn perfect voor mensen die in vorm willen komen, maar geen tijd (of zin?) hebben om naar de sportschool te gaan.

Loopbanden

De meeste mensen weten dat je moet sporten om fit te zijn. Maar wat als je geen tijd of geld hebt om naar een sportschool te gaan? Wat als je in een klein appartement woont waar geen ruimte is voor een halterbank of een lomp fitnessmachine? Dat is waar de loopband om de hoek komt kijken.

Een loopband is een ideaal fitnessapparaat voor mensen die in vorm willen komen, maar geen toegang hebben tot andere soorten apparaten. Loopbanden zijn ook geweldig voor hardlopers omdat ze de ervaring van hardlopen in de buitenlucht kunnen nabootsen zonder naar buiten te hoeven in slecht weer. Met de loopband dus geen excuus meer om niet te lopen!

Roeiapparaat / roeimachines

Roeimachines zijn een van de meest onderschatte fitnessapparaten in de sportschool. Ze geven een geweldige workout voor je hele lichaam, en ze zijn ook low-impact, dus ze zijn perfect als je ergens gewrichtspijn hebt. Maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je er een gaat aanschaffen of gebruiken. Wij helpen je de beste roeiapparaten te vinden en laten je zien hoe je ze kunt gebruiken!

Spinning fiets

De spinningfiets is een geweldig fitnessapparaat voor wie wil afvallen en in vorm wil komen.

Vandaag de dag zijn er verschillende modellen spinfietsen op de markt, met prijzen variërend van €500 – €1,000+. Het beste aan dit type fiets is dat je ze kunt gebruiken zonder hulp van buitenaf; je hebt er geen extra gewichten of andere apparatuur voor nodig.

Stepper

Als je op zoek bent naar een manier om in vorm te komen, is de stepper een geweldig fitnesstoestel om te overwegen. Het is niet zo populair als de loopband of andere fitnessapparatuur, maar het heeft veel voordelen die deze apparaten niet hebben. Wij laten je graag de verschillende modellen zien en waar je op moet letten bij de aankoop of het gebruik ervan!

Stoelfiets

Als je net als de meeste mensen bent, krijg je waarschijnlijk niet genoeg beweging. En als je net als de meeste mensen bent, heb je waarschijnlijk ook geen tijd om naar de sportschool te gaan. Dat is waar de stoelfiets om de hoek komt kijken. Het is een fitnessapparaat waarmee je een goede workout kunt krijgen zonder dat u uw huis uit hoeft. En het leuke is, je kunt gewoon doorgaan met uw thuiswerk én tegelijkertijd jouw oefeningen doen!

Trilplaat

Voor sommige mensen klinkt het idee om op een trilplaat te staan misschien als een vreemde manier van trainen. Maar voor anderen is dit de perfecte oplossing om fit te blijven en tegelijkertijd hun fitnessdoelen te bereiken.

Een trilplaat kan worden gebruikt als onderdeel van elke workout routine die je kiest, omdat het niet slechts één spiergroep tegelijk traint – het traint ze allemaal! Dit betekent dat je niet alleen je spieren versterkt en het evenwicht verbetert, maar ook je flexibiliteit en bewegingsbereik vergroot. Hoe regelmatiger je de trilplaat gebruikt, hoe beter het lichaam in vorm zal geraken. En met zoveel verschillende soorten platen die tegenwoordig op de markt zijn, is er geen reden waarom iemand het zonder zijn favoriete workouts zou moeten stellen!

Plaats een reactie